De Nationale Kampioenschappen Breedtesport Schoonspringen 1- en 3 meter plank van de KNZB zijn afgelopen weekend gehouden in het “Hofbad” in Den-Haag (Ypenburg). Aan deze wedstrijd deden zes schoonspringsters van WVZ mee die in drie verschillende klasse uitkwamen.

In deze wedstrijd moeten de Schoonspringsters afhankelijk van de klasse waarin zij uitkomen uit twee tot drie verschillende richtingen springen. De sprongen bestaan dan uit voorwaartse-, achterwaartse-, binnenwaartse- en contra sprongen in verschillende moeilijkheidsfactoren. De springsters in de E- klasse moeten vier sprongen doen , in de D-Klasse 5 sprongen en de C-Klasse zijn dat zes sprongen waarbij de eerste twee tot drie uit verschillende richtingen zijn.

De dag begon met de wedstrijd “Meisjes-C” vanaf de 1 meter plank. Daar behaalde Maaike Kemps een “Zilveren Medaille ‘ met een keurige tweede plaats en Marjet Praasterink viel net buiten de Medailles met een vierde plaats. In de tweede wedstrijd “Meisjes-E” 1 meter plank werd een zesde plaats behaald door Rianne van Ettinger. In de klasse ‘Meisjes D” 1 meter plank werden ook goede resultaten behaald Fianne Gruppen veroverde de “Gouden Medaille” door eerste te worden dus NK-B Kampioen, Rosanna Selier behaalde een mooie “Zilveren Medaille”met een tweede plaats en Dionne Dols een zevende plaats. Bij de 3-meter plank wedstrijd deed alleen Maaike Kemps mee in de klasse “Meisjes-C” en behaalde daar haar tweede “Zilveren Medaille” door ook in deze wedstrijd tweede te worden.

Voor alle springers een heel goed resultaat zij hebben WVZ heel goed vertegenwoordigd op deze Nationale Kampioenschap Breedtesport.

 

 IMG 0402 nk-b 2013 320x200 IMG 0408 nk-b 2013320x200