4. /
  5. Schoonspringen
  6. /
  7. Goede prestaties WVZ op...

Zondag 1 juni 2014 hebben schoonspringsters van WVZ aan het NK-B schoonspringen meegedaan. Deze NK-B wedstrijd werd georganiseerd door de Regio West in samenwerking met de KNZB en werd gehouden in het “Hofbad” in Den-haag. Bij deze wedstrijden werd er gesprongen van zowel de 1m- als de 3-meter plank in verschillende categorieen.

Bij de categorie meisjes-D 1 meter plank behaalde Sacha Roos een Zilveren Medaille met een mooie 2de plaats, Rianne van Ettinger behaalde een 4de plaats en een 7de plaats voor Rosanna Selier. In de categorie meisjes-C op de 1 meter plank behaalde Fianne Gruppen een 6de plaats. In de categorie meisjes- B 1-meter plank werd door Maaike Kemps de 1ste plaats behaald en werd de Gouden Medaille omgehangen met de titel “Breedtesport Kampioen”. Bij de 3-meter plank wedstrijden voor de meisjes werden er ook medailles behaald. In de categorie meisjes-D behaalde Sacha Roos werderom de 2de plaats en daar door een Zilveren medaille, de Bronzen Medaille was voor Rianne van Ettinger met een keurige 3de plaats. In de categorie meisjes- B behaalde Maaike kemps ook hier de 1ste plaats en werd deGouden Medaille omgehangen met de daarbij behorende titel “Breedtesport Kampioen”.

Ook de Jongens hebben zich in de div. categorieen laten zien. In de categorie jongens-E 1-meter plank werd de 1ste plaats, dus een Gouden Medaille binnen gehaald door Evert Praasterink en de daarbij behorende titel “Breedtesport Kampioen”. In de categorie jongens-D 1 meter plank behaalde Fabrizio Ledda net niet het podium met keurige 4deplaats, bij de categorie jongens-C 1-meter plank behaalde Twan wijn een 5de plaats. Bij de 3-meter plank wedstrijden in de categorie jongens-D werd de 1ste plaats, een Gouden Medaille en de titel “Breedtesport Kampioen” binnen gehaald door Fabrizio Ledda, de laatste Medaille werd behaald door Evert Praasterink met het behalen van een 2de plaats dus een Zilveren Medaille in de categorie jongens-E 3 meter plank.

Trots met dit resultaat gingen de Schoonspringers terug naar Zoetermeer.