Goed KNZB Regio-kampioenschap 2018 voor Schoonspringers WVZ

4. /
  5. Schoonspringen
  6. /
  7. Goed KNZB Regio-kampioenschap 2018...

Afgelopen zondag 11 februari 2018 zijn de jaarlijkse KNZB Regio West Kampioenschappen gehouden in zwembad Hofbad in Den-Haag. Tijdens deze wedstrijd werd er gesprongen van de 1m-, 3m plank en 5m platform. De schoonspringers van WVZ kwamen alleen op de 1m- en 3m plank uit. Buiten het Regio Kampioenschap werd er ook gesprongen voor de Regio West Trofee. De dag begon voor de schoonspringers al goed bij de eerste wedstrijd, bij de meisjes-D werd Nikita Feijtel “Regio Kampioen” op de 1m plank, zij behaalde de 1ste plaats met een punten totaal van 113.10 punten en mocht zij de Gouden Medaille in ontvangst nemen, Esmee Dekker veroverde de Zilveren Medaille door de 2de plaats te veroveren met een punten totaal van 103.45. Bij de jongens-D werden ook Medailles veroverd, Arjen van Ettinger veroverde de 2de plaats met 92.05 punten, dus de Zilveren Medaille en Mika Steven veroverde het Brons met een 3de plaats met 75.35 punten. Bij de meisjes-C op de 1 meter plank behaalde Lindsey van Krieken een 5de plaats met 113.60 punten en Anna Taylor een 6de plaats met 102.45 punten. Daarna was het de beurt aan de meisjes-B op de 3m plank, Rianne van Ettinger veroverde met haar 2de plaats een Zilveren Medaille met 158.65 punten, Sacha Roos behaalde net het podium niet en werd met 150.45 punten vierde.

Bij de meisje-D op de 3m plank werden ook goede resultaten behaald, Nikita Feijtel behaalde met 101.85 punten een 2de plaats en mocht de Zilveren Medaille in ontvangst nemen, Esmee Dekker behaalde met 90.10 punten een 3de plaats goed voor de Bronzen Medaille. Bij de jongens-D op de 3m plank behaalde Arjen van Ettinger met 76.45 punten een 2e plaats, daarmee ook zijn tweede Zilveren Medaille van vandaag.
De laatste wedstrijd voor de springer van WVZ was de meisjes-B 1m plank, daar werden ook medailles behaald. Sacha Roos behaalde de Zilveren Medaille met de 2de plaats en een punten totaal van 162.35, Rianne van Ettinger behaalde met een punten totaal van 156.00 punten een 3de plaats en veroverde de Bronzen Medaille.

Door deze resultaten zijn de schoonspringers van WVZ, zij wonnen bij elkaar 10 Medailles, op de tweede plaats geëindigd in het Regio West Trofee klassement en mochten zij de daarbij behorende Trofee in ontvangst nemen, trots gingen de springers met dit behaalde resultaat terug naar Zoetermeer.