5. Schoonspringen
  6. /
  7. Derde Breedtesportwedstrijd 15 jan....

2x Goud en 2x Zilver voor Zoetermeerse Schoonspringers in Amsterdam.

Afgelopen Zaterdag vond er in het Sloterparkbad te Amsterdam de derde van de vier KNZB breedtesportcompetitie plaats, waar gestreden kon worden voor zowel de vereniging als voor het individueel klassement. Aan deze landelijke KNZB breedtesportcompetitie deden in totaal 7 Zoetermeerse schoonspringers mee die uitkwamen voor o.a WVZ Zoetermeer en PSV Eindhoven.

In de D-categorie (10 en 11 jaar) waren de eerste twee plaatsen voor WVZ, Maaike Kemps behaalde een gouden medaille met een punten totaal van 133 punten en Marjet Praasterink behaalde het zilver met een punten totaal van 122.5 punten in deze categorie werd Tom Selier 14de met een punten totaal van 107 punten. In het individueel klassement staat Maaike Kemps op een 1ste plaats, Marjet Praasterink op een 2de plaats en Tom Selier bezet de 11de plaats.

Ook in de categorie E (9 jaar en jonger) werden er prijzen binnen gehaald door de springers, Guurtje Praasterink uitkomend voor PSV behaalde de 1ste plaats met een punten totaal van 137.5 punten het zilver ging naar Fianne Gruppen van WVZ met een punten totaal van 127 punten in deze zelfde categorie behaalde Dionne Dols een 7de plaats met een punten totaal van 116 punten en Rosanna Selier 9de met een punten totaal van 114 punten. Ook hier werd in het individueel klassement goede sprongen gemaakt op de 1ste plaats staat Guurtje Praasterink , 2de plaats staat Fianne Gruppen. 5de staat Rosanna Selier en op de 8ste plaats Dionne Dols.

Bij de laatste Breedtesport wedstrijd op 24 maart in Amersfoort wordt het reuze spannend voor hun allemaal om zo hoog mogelijk in het individuele klassement te eindigen, de beste drie wedstrijden worden namelijk bij elkaar op geteld. In het verenigingsklassement zijn er weer mooie punten behaald en staat WVZ steviger op de derde plaats met een punten totaal van 173 punten.