Annemarijn Bal van WVZ Zoetermeer heeft het schoonspring seizoen daverend geeindigd met een top prestatie op het Nederlands Junioren Kampioenschap afgelopen weekend 13 en 14 juni 2014 in het “Pieter van den Hoogenband” zwemstadion in Eindhoven.

Annemarijn begon vrijdag het “NJK” met de wedstrijd op de 3-meter plank in de klasse-B, na een spannende wedstrijd behaalde zij het Zilver met een punten totaal van 242.65 punten met een uitvoering van 8 verschillende sprongen.

De volgende dag werd er gestart met de voorronde van de 1 meter plank, hieraan werd deelgenomen door acht springsters, deze voorronde werd gewonnen door Annemarijn met een punten totaal van 255.65 punten. Dit was voor haar een nieuw persoonlijk record en ging hiermee door naar de Finale later op de dag waar de 6 beste springsters aan deel mochten nemen.

In de Finale van de 1-meter plank heeft zij haar prestaties nogmaals laten zien en won deze met een punten totaal van 255.40 punten. Door dit resultaat werd zij “Nederlands Kampioen” meisjes B op de 1 meter en werd beloond met een Gouden medaille. Annemarijn heeft hierdoor ook de limiet gesprongen voor het “Nationaal Jeugd Team” van de KNZB Schoonspringen.

Later op de dag kwam zij ook nog uit op de Toren(platform) wedstrijd daar behaalde zijn een keurige 2de plaats en was de derde medaille, Zilver van kleur binnen met een punten totaal van 213.50 punten.

Annemarijn heeft op alle onderdelen tijdens het “Nederlands Junioren  kampioenschap” een super prestatie neergezet en ging met een uitnodiging van het “Nationaal Jeugd Team” Schoonspringen en 3 medailles, 1x Goud en 2x Zilver met een tevreden gevoel terug naar Zoetermeer.