Annemarijn Bal, lid van WVZ maar uitkomend voor PSV, heeft afgelopen weekend 15- en 16 juni meegedaan aan het Nederlands Junioren Kampioenschappen Schoonspringen van de KNZB in het “Pieter van den Hoogenband” zwemstadion in Eindhoven.

Vrijdag werd er gesprongen in haar klasse “meisjes-C” op de 3-meter plank en Synchroon Toren. Op de 3-meter plank behaalde zij na het springen van zeven verschillende sprongen in verschillende richtingen de 1ste plaats met een punten totaal van 236.25 punten en werd hiermee Nederlands Kampioen op de 3-meter plank. Later op de avond deed zij met haar partner Renske Lanen (PSV) mee aan het Synchroon springen “meisjes-C en D” en na de uitvoering van vier verschillende sprongen met en punten totaal van 155.73 punten behaalden zij de 1ste plaats en kon Annemarijn haar tweede gouden Medaille in ontvangst nemen met de titel Nederlands Kampioen Toren Synchroon.

Op zaterdag waren de andere disciplines “Meisjes-C” aan de beurt. Op de 1-meter plank behaalde Annemarijn na een spannende wedstrijd die uit zeven verschillende sprongen, uit verschillende richtingen bestond de 2de plaats met en punten totaal van 176.30 punten en werd daarmee met een Zilveren medaille beloond. Later op de dag werd de Toren wedstrijd gesprongen en behaalde zij met vier verschillende sprongen met een punten totaal van 152.90 punten ook een 2de plaats en kon zij de tweede zilveren medaille in ontvangst nemen. De dag werd afgesloten met de wedstrijd Synchroon 3-meter plank “meisjes C en D” waar zij samen met haar partner Renske Lanen (PSV) na de uitvoering van vier verschillende sprongen een 2de plaats behaalde met een punten totaal van 143.97 punten. Annemarijn heeft op alle onderdelen tijdens het “Nederlands Junioren Kampioenschap” een super prestatie neergezet en ging heel tevreden met haar titels en medailles terug naar Zoetermeer. 

  IMG 0361