Jonge Schoonspringers uit Nederland, in Zwembad “De Veur”

Zo’n 90 jonge en talent volle schoonspringers waren zondag 21 oktober in zwembad “De Veur” te Zoetermeer, voor hun eerste wedstrijd, van de vier Breedtesportwedstrijden van het seizoen 2012/2013. Van onze Schoonspringers van de afd. WVZ waren er 16 deelnemers. Er werd in meerdere categorieën deelgenomen, waarbij de springers in diversen leeftijdsgroepen zijn ingedeeld. In deze wedstrijden zijn er 4 onderdelen waarin de springers hun kunsten laten zien, deze 4 onderdelen bestaan uit: Mat: voor lenigheid en kracht, Kant: sprongen ook met lenigheden, 1-Meterplank & 3-Meterplank: sprongen en duiken met of zonder aanloop met bijv. salto’s.

In de E-groep behaalde Sacha Roos van WVZ keurige 3de plaats . In de D-groep behaalde Marjet Praasterink van WVZ een keurige 2de plaats en in de C-groep was er ook voor Maaike Kemps van WVZ 2de plaats. In de B-groep kwam er niemand van WVZ uit, maar wel in de A-groep en behaalde Kai van hoof een mooie 6de plaats. Ook alle andere springers van WVZ hebben goede en persoonlijke resultaten behaald. Vol trots kunnen ze terug kijken op deze leuke en geslaagde wedstrijd.

Volgend weekend 3 november zal de tweede Breedtesport wedstrijd gehouden worden in het “Pieter van de Hoogeband” zwemstadion te Eindhoven. Daar zullen de springers van WVZ hun prestaties opnieuw tonen en natuurlijk strijden om weer zo hoog mogelijk in hun categorie te eindigen. Aan het einde van het seizoen van deze vier wedstrijden zullen de 3 Beste resultaten worden opgeteld en dan zal bekent worden wie in zijn categorie “Breedtesport Kampioen” zal zijn van 2012/2013. 

 

 20121021 WVZ Breedtesportwedstrijd 086 20121021 WVZ Breedtesportwedstrijd 082