Na de grote vakantie zal de gemeente Zoetermeer geen leszwemmen meer aanbieden op de zaterdag. Dit is het gevolg van een noodzakelijke reorganisatie van het gemeentelijk zwemaanbod zoals is bepaald in de door de gemeenteraad aangenomen motie “Visie op zwemmen vanaf 2013”. De gemeente biedt vanaf het nieuwe seizoen alleen leszwemmen aan op doordeweekse dagen.

Maar leszwemmen op zaterdag blijft mogelijk
WVZ blijft les geven op zaterdag, ook in het nieuwe seizoen. Er wordt leszwemmen gegeven aan kinderen vanaf 4 a 5 jaar voor de zwemdiploma’s van het Zwem-ABC . Ook is er nog voldoende ruimte voor het behalen van de zwemvaardigheden 1, 2 en 3. Het is uiteraard ook mogelijk om op andere dagen te zwemmen, op vrijwel elke dag is er leszwemmen, ook op zondagochtend.
Als u met uw kind op zaterdag wilt blijven leszwemmen, dan zijn er op de zaterdagen 9 en 16 juni tijdens het  leszwemmen van de gemeente vertegenwoordigers van WVZ aanwezig om u van nadere informatie te kunnen voorzien en om vragen te beantwoorden.

Wat is leszwemmen bij WVZ
Lesduur: 35 minuten
Kinderen per bad:
– Ondiep: max 8 kinderen / 2 kaderleden
– Diep: max 12 kinderen / 2 kaderleden
Vakantieperiode: geen zwemles tijdens officiële feestdagen, kerst en zomer vakantie, tijdens alle andere vakanties wel
Kijkdagen: de 1e lesdag van de maand
Gekleed zwemmen: de 1e lesdag van de maand

Verdere informatie:
Er wordt 3 keer per jaar afgezwommen
– Kaderleden zijn KNZB/NRZ opgeleid
– De leiding is in handen van de dagleider
– Het kader bestaat uit alleen maar gemotiveerde vrijwilligers
– Er is ook leszwemmen voor volwassenen op andere dagen
– Er zijn regelmatig activiteiten voor ouders & broertjes/zusjes
– De Zoetermeerpas wordt aangenomen, evenals de Sport en Cultuurcheque Zoetermeer

Meer informatie over WVZ
WVZ is een Zoetermeerse zwemvereniging. Een belangrijk kenmerk van WVZ is dat de activiteiten voor en door de leden georganiseerd worden. Er zijn geen medewerkers in dienst, maar de mensen langs de kant zijn gepassioneerd door het zwemmen en vaak al vele jaren actief.
WVZ biedt naast leszwemmen ook recreatief zwemmen, wedstrijdzwemmen, schoonspringen, synchroonzwemmen en waterpolo. Deze sporten zijn toegankelijk voor iedereen, van welk niveau en van welke leeftijd dan ook. Maar natuurlijk zijn wij ook trots op het feit dat er een behoorlijk aantal leden op landelijk hoog niveau sporten.