Het seizoen is ten einde. Maar niet voor iedereen: Nadine en Stephanie zwemmen in China met de nationale selectie op het WK synchroonzwemmen, Maartje de Wit zwemt nog op het EJK in Belgrado en een enkele wedstrijdzwemmer doet nog mee aan een open water wedstrijd.

Veel mensen zijn met vakantie of gaan met vakantie. Tijd voor even iets anders dan zwemmen, althans in verenigingsverband. Mijn dochter die normaliter 4 keer per week haar trainingsbaantjes zwemt, krijg ik in de vakantie dan ook echt niet zover dat zij tijdens het vrijzwemmen iets doet aan wedstrijdzwemmen. Meer onder water dan boven is zij samen met haar zusjes lekker aan het spelen en ontspannen. En zo hoort het ook. De vakantie is een tijd van ontspanning en vaak ook een moment om even afstand te nemen van de wekelijkse inspanning die hoort bij de zwemsport. Ook hier is het belangrijk om de batterij weer op te laden.

Het afgelopen seizoen was er één om met trots op terug te kijken. Vele kleine zwemmers maar ook enkele volwassenen hebben hun diploma gehaald! Goede (en ook internationale) resultaten bij het synchroonzwemmen. Schoonspringen deed van zich spreken met goede resultaten, ook nationaal! Waterpolo met, als ik het goed heb, wel 5 promoties en komend jaar in alle klassen aanwezig! En wedstrijdzwemmen met een 8e plaats in de hoofdklasse, 1e prijs bij de Speede Club Meet waarmee we onszelf de beste miniorenclub van Nederland mogen noemen en vele medailles in vrijwel alle leeftijdsklassen in regionale en ook in landelijke wedstrijden.

plezierMaar net zo belangrijk: het plezier dat we met elkaar hebben in en om het zwembad. Het gaat niet altijd om de prestaties, het gaat om de weg er naar toe, het gaat om kameraadschap en vriendschap en bovenal gaat het om het plezier dat we met z’n allen aan de zwemsport beleven, zowel in het water als er buiten.

Daarom zijn we als bestuur ook bijzonder trots op iedereen die dit mogelijk maakt. Alle kaderleden die zwemles en training geven, op iedereen die belangeloos helpt om wedstrijden mogelijk te maken, die foto’s maken, de website beheren of die achter de bar staan. Met z’n allen zijn we de vereniging en mogen we trots zijn op wat we het afgelopen jaar bereikt hebben. Toch nog een oproepje hier: in het algemeen bestuur zoeken we nog bestuursleden, vooral iemand met commerciële inslag. Zoals bij vele verenigingen kunnen wij met name enige financiële ondersteuning (sponsoring in welke vorm dan ook) goed gebruiken en dit vereist een overkoepelende visie, communicatie en aansturing!

Bij deze willen we dan ook alle vrijwilligers bedanken voor hun inzet en hen en alle leden een fijne vakantie wensen. Graag tot het volgende seizoen.

Frank Vieveen
Voorzitter